Ferice va fi de voi când, din pricina Mea, oamenii vă vor ocărî, vă vor prigoni şi vor spune tot felul de lucruri rele şi neadevărate împotriva voastră! Bucuraţi-vă şi înveseliţi-vă, pentru că răsplata voastră este mare în ceruri; căci tot aşa au prigonit pe prorocii care au fost înainte de voi.
Matei 5, 11f.

Voi știți că există o Luptă între Întunerec și Lumină. Răul luptă împotriva unicului Bun Dumnezeu.
Și el are urmașii lui și Dumnezeu are Copii Săi. În ei se petrece Lupta.
Cine nu are Lumina, șade în Întunerec. Dacă omul seara stinge Lumina, e întunerec, nu mai e Lumină. Așa este cu Lumina Lumii: Dacă EL este îndepărtat, vine Întunerecul. Nu e Dumnezeu, și la fel nu e nici cea ce a Creat și nici ce EL le vede bune: Bucuria, Pacea, și adevărata Dragoste, Milostenia, Prietenia, Răbdarea, Blândețea. Totul dispare, dacă Dumnezeu nu poate guverna.
Copii Lumii vor fii guvernați de Dumnezeul lor. Acesta nu e prea vizibil, dar noi observăm asta: Ei Îl urăsc pe Domnul Isus Christos. Ei sunt împotriva Lui foarte, și adună toate Argumentele ce există, numai să nu creadă în EL. Ei văd fiecare mică Greșeală și cred toate Zvonurile rele despre Creștini. Groaznic ce trebuie uneori de la ei să auzim.
Pentru că Satan Îl urăște pe Isus, încită el urmașii săi, să urască și ei Creștinii. Câte au fost deja omorâți cu pietre sau arși de viu, numai pentru că erau Creștini!
Dacă acum și ție la fel îți merge, persecutat, nu ești înțeles, certat și bârfit, ești tu în perfecta Societate. Astfel a fost și Isus, Pavel și ceialalți Apostoli și fiecărui Creștin, care Îl iubea pe Domnul Isus. Un Urmaș al Domnului sa exprimat astfel la Amiază: Eu sunt cumva greșit. Azi nimeni nu ma certat, nimeni nu ma scuipat, sau bătut. Doamne ce se petrece cu mine?? – El știa, dacă el vorbește despre Isus, se roagă și pe EL Îl urmează din toată Inima, vine Împotrivirea inamicului imediat și automat.
Dacă noi pentru Minciună, Furt, sau Înșelăciune suntem persecutați, așa este normal, nu? Dar dacă Oamenii ne urăsc, pentru că Domnul Isus este în Inimile noastre, să fim mândrii. EL a îndurat și noi putem îndura. EL ne stă de parte, și EL completează Necesitășiile pentru Adevăr și Dragoste în plin.

Mulțumesc, Isuse! Astfel pot eu afla, dacă sunt eu un Urmaș de-al Tău. Dacă nimeni nu mă urăște din cauza TA, înseamnă că nu sunt un pericol pentru Dușman. Dar eu vreau să fiu mândru, să TE urmez, chiar dacă voi fii persecutat și bârfit. Da, asta cam doare Doamne, dar este jignită numai Vanitatea mea. Eu vreu totuși să fiu al Tău, pentru că TU mă iubești fără sfârșit.

Advertisements