Uitaţi-vă la păsările cerului! …
Uitaţi-vă cu băgare de seamă cum cresc crinii de pe câmp: ei nici nu torc, nici nu ţes; totuşi vă spun că nici chiar Solomon, în toată slava lui, nu s-a îmbrăcat ca unul din ei.
Matei 6, 26.28f.

Isus are Dreptate. Noi privim toate posibilele, numai micuțele Flori de pe Cărare nu le vedem.
Noi mergem mai departe fără să îi băgăm de seamă. Privirea nostră este direcționată înainte: La Muncă, Acasă, Copii așteaptă sau eu vin mai târziu! Dar Păsările Cerului nu le vedem, și Florile care sunt înaintea Picioarelor noastre la fel nu le vedem. Soarele, apusul Soarelui, Luna, Stelele, Munții și Marea, Furtunile cu puternicele Fulgeri, Puterea unei Vulcan …
Toate le luăm numai întâmplător; – Privirile noastre sunt direcționate spre Seriozitatea Vieții.
Pe când eu eram Copil, aveam o Imaginație plină de Viață, de Fantazie. Eu puteam să dispar intr-o Lume de Wisuri. Puteam să-mi Imaginez din toate ceva, din Nori, din Valuri, din Modelul Faianțelor …. peste tot erau Minuni ascunse, care eu vroiam să le descopăr. Cu un Atlas puteam eu să merg la o Călătorie în Lume, pâna la Thaivan am vrut eu și să mă Căsătoresc cu Prințesa Sirikith.
Și pe când Viața a inceput cu adevărat, am pierdut această putere de Imaginații. Dar Isus spune: Uitați-vă la Păsările Cerului, învățați de la Lilieni! – eu vreau înapoi în Copilărie, la simpla Vedenie, la Viața simplă. Eu vreau să văd pe Creatorul, în aceste minunate fantastice-frumusețe, supradimensional de mare Creatură. Eu vreau Să-l văd personal, pe DOmnul, care atât de minunat guvernează.Da, eu vreau să-mi Imaginez pe Isus și cea ce Lui îi este plăcut. Eu vreau Fantaziile mele și visele să le retrăzesc.
Omul este Coroana Creaturii. Totuși dacă eu văd un Acoolist, care ani în șir a băut, îmi este greu să văd în el Coroana Creaturii. Dar Isus poate. EL poate Să-și Imagineze, cum acest Om odată va apare. Și EL investează multă Credință, Nădejde și Dragoste în acest Om. DOamne, eu vreau Ochii și Puterea Imaginației Tale!

Da Isuse, eu sunt deseori în detenția ,,practică” al Gândurilor și al Visurilor mele. TE rog, fă din mine din nou un Copil, care poate să Viseze! Eu vreau să văd Norii și Păsările din Cer, eu vreau să văd micuțele Floricele și pe Tine cu orice preț! Eu vreau Fantaziile Tale, pe când văd un Alcoolist dezbrăcat, depravat. DOamne, eu vreau Ochii Tăi de Dragoste și Puterea Imaginației Tale!

Advertisements