Pe lângă toate acestea, între noi şi între voi este o prăpastie mare, aşa ca cei ce ar vrea să treacă de aici la voi sau de acolo la noi să nu poată.
Luca 16, 26

Era un om bogat care se îmbrăca în porfiră şi in subţire; şi în fiecare zi ducea o viaţă plină de veselie şi strălucire.La uşa lui, zăcea un sărac, numit Lazăr, plin de bube. Şi dorea mult să se sature cu firimiturile care cădeau de la masa bogatului; până şi câinii veneau şi-i lingeau bubele. Cu vremea, săracul a murit; şi a fost dus de îngeri în sânul lui Avraam. A murit şi bogatul, şi l-au îngropat. Pe când era el în Locuinţa morţilor, în chinuri, şi-a ridicat ochii în sus, a văzut de departe pe Avraam şi pe Lazăr în sânul lui şi a strigat: „Părinte Avraame, fie-ţi milă de mine şi trimite pe Lazăr să-şi înmoaie vârful degetului în apă şi să-mi răcorească limba; căci grozav sunt chinuit în văpaia aceasta.“Fiule“, i-a răspuns Avraam, „adu-ţi aminte că, în viaţa ta, tu ţi-ai luat lucrurile bune, şi Lazăr şi-a luat pe cele rele; acum aici, el este mângâiat, iar tu eşti chinuit.Pe lângă toate acestea, între noi şi între voi este o prăpastie mare, aşa ca cei ce ar vrea să treacă de aici la voi sau de acolo la noi să nu poată.“

Pe când eu mă gândeam asupre acestei Întămplări, mi-am imaginat un Aspirator chiar foarte mare. Prima oară, Aspiratorul a absorbit totul, cea ce avem noi aici: Războaiele și toate Armamentele Ucigașe, Otrăvurile, care ne îngrăunează Viețile, Înșelătorii și Furturiile, Crimele și Omuciderele și Vorbirile de Rău între oameni. A absorbit toate Datoriile. Toate Mizeriile de pe Pământ, care ne cuprindea. Și ce a mai rămas? Numai Binele, cea ce Dumnezeu a Creat. Pământul a fost ca și în Ceruri, pur și simplu Ceresc, deplină Bucurie, nimic Rău!!!!
Apoi am văzut eu din nou marele Aspirator. De această dată a absorbit, toate Binele. Norii, Soarele, Stelele, Muzica, Culorile, Iertarea, Bucuria, Dragostea și toate Milosteniile. Îngrozitor, ce a mai rămas! Întuneric, fără Nădejde, Bucurie, Pacea, Dragostea nu mai era, numai Singurătate și Îndoieli, Ură între Mama și Fiu, numai Minciuni și Înșelări! Da, așa va fii, pe când Dumnezeu nu mai e prezent.
Azi putem să decidem, cum vrem noi să trăim: Cu Dumnezeu sau fără.
Și așa după cum noi decidem, așa va fii: Toate relele dispar, sau toate cele Dumnezeiești. Groaznic va fii dacă Dumnezeu ne lasă Gândurile și noi rămânem singuri fără EL. Nimic Dumnezeiesc nu mai e, nu mai e Lumină, Nădejde, nimic!!
Va fii totul Ceresc, pe când Nădejdea noastră se va adeverii și noi vom fii la EL! În sfârșit nu mai e Rău! În sfârșit suntem perfect umpluți și atrași de Dragoste! În sfârșit Lupta nu mai e, și noi suntem în Siguranță în Sânul lui Avraam. Ce bine va fii!!

Mulțumesc, Isuse! Chiar de acum pot să mă atașezi Ție și să fiu în Siguranță. Răul este învins! Desigur mai e Moarte și Păcat, dar cu Tine sunt eu Victorios. Da, DOamne, TU ești Mântuirea mea, Salvarea, Prietenul și Mângâierea mea.

Advertisements