Tu acum eşti binecuvîntat de Domnul.
Geneza 26, 29

Isaac a trăit în Palestina străină. Dumnezeu ia promis toată Țara, pe când încă era în Drum ca Păstor în Țară, care era al altuia. Dar el a crezut în DOmnul și a fost un Om văzut ca Personalitate impunătoare. Dumnezeu ia Binecuvântat toate Lucrările sale, cu care era încredințat, și a înmulțit Bogățiile lui și Turmele sale.
Oamenii ceialalți, au devenit invidioși. Ei au înfundat Fântânile lui Isaac și lau alungat. El a fost pentru ei, cam tare și a devenit puternic. Așa că el a mers un Drum mai departe și a săpat din nou Fântâna Tatălui său Avraam. Dar și de această dată, Oamenii sau certat din nou cu Isaac și Păstorii săi, și au afirmat, că Fântâna ar fii al lor. Astfel el a mers din nou un Drum mai departe și a săpat o altă Fântână, dar și de această dată a devenit o ceartă. Și iarăși a făcut astfel, și de această dată nu a mai devenit ceartă și Isaac a denumit această Fântână Șiba, și zicea: Acum, DOmnul nea creat un nou Spațiu. Acolo a construit el un Altar, pentru că știa că Dumnezeu este Apărarea sa.
După un Timp, au venit Oamenii din nou și de această dată au vrut să încheie un Tratat de Pace cu Isaac. Ei sau înfricoșat, văzând că Dumnezeu a binecuvântat totul, cea ce el a atins. Ei au văzut clar, cum Dumnezeu stă lângă Isaac și ei au zis: ,, Tu acum eşti binecuvîntat de Domnul.” Cu toate că Isaac nu a fost un Om slab, el căuta în Certuri o Rezolvare.
Nu sa legat neaparat la Dreptul său. El a lăsat de dorit, și a mers un Drum mai departe. El a știut, Dumnezeu e în stare să-i dea Apă și în Pustie. Da, el sa bazat în întregime pe Dumnezeu și nu la Drepturile și Puterile sale personale. De aceia, a reușit mereu să treacă cu vederea Certurile și să să le termine.
Sunt atâtea Minorități, asupra cărora noi ne certăm. De parcă Viața nostră ar fii dependent de acestea! Dar noi nu avem nevoie de astea! Noi avem nevie de Pace, pe care ne o dă Dumnezeu. Și noi avem nevoie de Binecuvântarea SA, ca Viața noastră să devină roditoare. Certurile sunt amare, reci. Pacea întărește, îmbărbătează, asigură, e milostivă.

Tată Ceresc, în DOmnul Isus Christos, ce bine că TU ești al meu! TU mă privești, și atunci când de alții sunt disprețuit, dezavantajat, sau mă vorbesc de rău. Dacă eu ocolesc Certurile, TU vii și îmi îndeplinești, toate nevoile. Tu dorești ca eu să creez Pace, chiar dacă acesta mar costa ceva. Pacea TA este valoroasă.

Werbeanzeigen