Domnul a adus pe Iov iarăş în starea lui dela început, dupăce s’a rugat Iov pentru prietenii săi.
Iov 42, 10

Iov avea o Cale grea în urma sa. A avut foarte mult de suferit; toate ce a avut i sa luat. Și cine a fost de vină pentru toate? El personal nu a fost un Om rău. Prietenii săi, care vorbeau cu el, nu au dorit nici ei pentru el, aceste Suferințe. Cine a fost deci Vinovat?
A fost Calea lui Dumnezeu cu Iov; Educația SA Școala SA, pentru Iov.
Toate Lucrurile trebuiau să îi lucreze spre bineele lui, așa a decis Dumnezeu. Dar înainte ca EL să îl ridice pe Iov, a fost nevoie, să i se ia totul, cea ce el a construit și de care el a fost Mândru. Nimic nu a rămas. Dar în sfârșit spune Iov Dumnezeului: ,,Urechea mea auzise vorbindu-se de Tine; dar acum ochiul meu Te -a văzut.(V.5). Dumnezeu a vrut, ca Iov să se distanțeze de Credința supranaturală, și să vină la Credința plină de Viață, cu care el avea să aibă o Părtășie personală cu DOmnul.
Apoi Dumnezeu a mers mai departe: EL a vrut, ca Inima lui Iov să fie tratată. Pentru că a fost încă plin de Amărăciune, împotriva Prietenilor săi, care îl acuzau. Iov a fost nevoit să se roage pentru ei, ba chiar să aducă un sacrificiu.
Deci Iov a trebuit să-și ierte Prietenii, apoi să intervină pentru ei în Fața lui Dumnezeu. Acesta era necesar să fie un Serviciu al Inimii. Acesta nu era să fie un simplu ritual Religios. Întreaga Inimă al lui trebuia să o pună la dispoziție, ca să poată mijlocii, ca Dumnezeu să nu nimicească pe Prietenii lui.
Și Viața noastră se poate schimba și poate fii vindecată, dacă noi din toată Inima putem să iertăm, acelora care ne-au făcut ceva nedrept. Amărăciunea și acest ,,De ce” să dispară. Și dacă noi mai pășim un pic înainte, începem noi, să ne rugăm pentru Dușmanii noștrii, ca Dumnezeu, să nu îi pedepsească rău. Compasiunea lui Dumnezeu și Milostena SA să domnească Inimile noastre, astfel va devenii moale, luminos și prietenos.
Dumnezeu însuși ne va ajuta, ca să Iertăm Dușmanilor noștrii. EL va vindeca Amărăciunile din noi. Și EL ne va ajuta, ca Dușmanii noștrii în așa fel să îi vedem, precum EL Îi vede: Plin de Har și Milostenie, chiar dacă încă Păcatul este încă mare în prezent. Astfe vom devenii capabili, să iubim Dușmanii noștrii și să le dorim numai bine. Astfel vom devenii noi cu adevărat Liberi, liberi de Amărăciune, Reproșuri, Durerea Sufletească și de multe altele.

Mulțumesc, Isuse Drag, TU îmi ierți mie Datoriile mele! Și eu vreau să iert pe altul, care îmi fac rău. Dacă mă gândesc, ce fel de pedeapsă ar primii ei de la Tine, mi se face Milă de ei. TE rog iartă-i TU DOamne! TE rog, ajută, ca ei să devină bucuroși și satisfăcuți! TE rog ajută, ca ei să TE găsească și să primească Liniște pentru Sufletele lor! Îndură-TE DOamne!

Werbeanzeigen