Simone, Simone, Satana v’a cerut să vă cearnă ca grîul. Dar Eu M’am rugat pentru tine, ca să nu se piardă credinţa ta; şi dupăce te vei întoarce la Dumnezeu, să întăreşti pe fraţii tăi.
Luca 22, 31f.

Este ceva normal, ca Credința noastră, să fie supusă unor încercări. Dumnezeu permite acesta, ca noi să fim testați până la Limită. Dar EL ne spune deasupra, că EL nu ne va lăsa. EL ne are și pe maideparte în Mâna SA Puternică.
Domnul Isus Christos este Mijlocitorul nostru. EL șade pe Tron, la Dreapta Tatălui, și EL vede clar, cum le merge Copiilor Săi. EL depune mereu o Vorbă bună pentru ei. EL stă la Dispoziție mereu, ca să trimită Îngerul Său spre apărare. EL nu ține cont de Datorii și Eșec, ci reamintește mereu, că EL la Crucea de la Golgota, acestea au fost curățite; – astfel Pârâtorul nu are nici o Șansă.
Uneori ni se pare, că Dumnezeu sa retras total din Viața noastră. Nu mai observăm nimic de la EL. Nu Mângâiere, nu Bucurie, nu Pace. În noi este numai un gol căscat, Gândurile și Sentimentele se joacă nebunește și noi nu știm pur și simplu nimic, ce să mai credem. Mereu ne-n conjoară Întrebarea: De ce? în Capul nostru. O Stare teribilă!
Dar DOmnul Isus este prezent și se roagă pentru noi. EL personal cunoaște această Deznădejde, această Singurătate și acest Simț, că Toate sunt zdrobite. EL înțelege perfect, Starea noastră. Și de aceia, poate fii EL, Unul care poate să spună o Vorbă bună pentru noi. EL cunoaște bine Limita Puterilor noastre. EL a promis: Aceste au un Sfârșit, apoi tu vei fii mai puternic ca și înainte! Apoi vei fii foarte ingust legat de Mine! Apoi Puterea mea va putea lucra în tine în plin! Apoi poți tu Sarcina ta să o îndeplinești și poți fii pentru altul o Binecuvântare.
Fără Motiv, Dumnezeu nu acceptă Ispitele. Noi deseori nu știm, care sunt Gândurile Sale și ni se pare că EL vine tare și fără Inimă înainte. Dar Căile Sale cu noi sunt mereu bune și corecte,- pe urmă aflăm noi asta.

Mulțumesc, Isuse Drag, TU nu mă lași nicicum în Stările grele. Chiar și pe când eu nu TE știu lângă mine, și nu mai simt Dragostea, Bucuria, Mângâierea, sau Pacea TA, totuși știu eu: TU ești prezent! TU ești DOmnul! – și asupra Stării mele. Și TU de unul singur, vei duce totul la un Sfârșit bun.

Werbeanzeigen