Şi aţi uitat sfatul,
pe care vi -l dă ca unor fii:
Fiule, nu dispreţui pedeapsa Domnului,
şi nu-ţi pierde inima cînd eşti mustrat de El.
Evrei 12, 5

… Suferiţi pedeapsa: Dumnezeu Se poartă cu voi ca şi cu nişte fii. Căci care este fiul pe care nu -l pedepseşte tatăl? Dar dacă sînteţi scutiţi de pedeapsă, de care toţi au parte, sînteţi nişte feciori din curvie, iar nu fii.
Şi apoi, dacă părinţii noştri trupeşti ne-au pedepsit, şi tot le-am dat cinstea cuvenită, nu trebuie oare cu atît mai mult să ne supunem Tatălui duhurilor, şi să trăim?
Aceste Versete, pe unii îi înnervează. Pentru că Educația Părintească nu a fost mereu bună. Dar chiar fără Mustrare la fel nu e bine, așa nu va fii nimic din Copil. Ei au nevoie de Indicații, Mustrare, uneori o Mână Puternică și Puternică Ordini și Interziceri.
Dumnezeu este un Tată bun, care dorește numai bine Copiilor Săi. EL nu dorește să audă mereu Văietări, nu mereu numai Mic-Copil, EL vrea Creștini Maturi, care sunt Copți, pentru Împărăția SA!
Toți dintre noi am fost în Școala Dumnezeiască. Moise 40 de Ani îin Pustie, ca Păstor de Oi, Iosif a stat mult Timp în Închisoare etc. Este o Școală aspră, pentru că noi suntem nevoiți să nimicim Eul nostru vechi și să o înlocuim cu acel Eu-Isus. Dar așa de comod este pe Canapea, așa de minunat cu Televizorul și cu Facebook! Omul șade cu drag în Grădină, sau își răsfață Copii, cu plăcere, omul vrea să se relaxeze, etc. Toate astea sunt Eu-Activități. Și acesta este necesar să se schimbe. Mântuirea noastră a fost cu Prețul Vieții Sale, dar nu pentru ca Viața noastră să o petrecem în Comoditate, sau plin de Ștress pentru a avea această Prosperitate.
Unii sunt nevoiți să treacă printr-o Școală aspră, până când învață, să se încredințeze în Dumnezeu și să lase înafară Eul vechi. Unii au nevoie de Cuvinte aspre și Întâmplări, până când în sfârșit se despart de Ștressare și se decid pentru Domnul Isus Christos.
Lui îi este atât de important, ca Să-l purtăm în Inimile noastre, ca EL la fel de Bătăi aspre să nu se retragă. EL nu vrea ca noi, Viețile noastre să le irosim.
Lui îi este atât de imporatnt, ca noi să fim mântuiți, că uneori lasă asupra noastră chiar probleme de Sănătate. Mântuirea este mai importantă! Dacă nu mai există altă cale …..
Dumnezeu are uneori alte Nivele ca și cele ale noastre. Dar eu cred, EL este Spețialistul.
Uneori se pare că Dumnezeu nu are de loc Milă, dacă este în joc vechiul grasul Eu. Ținta Lui, este ca noi să avem Părtășie continue cu EL. EL vrea ca noi să Credem, să ne Încredințăm și să avem Dragoste. EL vrea să ne facă capabili, să devenim maturi.

Mulțumesc Isuse Drag și Scump, TU mă educi cu Bunătate. Este clar că uneori mă plâng și mă vaiet pentru  Mustrările Tale. Dar se pare că nu mai există o altă Soluție de rezolvare, pentru că dacă ar fii, TU ai alege alta. Inima mea este probabil încă înrudită cu eul. Ach, înmoaie-o TE rog!!!!