Dumnezeu vorbeşte însă,
cînd într’un fel, cînd într’altul.
dar omul nu ia seama.
El vorbeşte prin visuri, prin vedenii de noapte,
cînd oamenii sînt cufundaţi într’un somn adînc,
cînd dorm în patul lor.
Atunci El le dă înştiinţări,
şi le întipăreşte învăţăturile Lui.
Iov 33, 14-16

Noi avem așa Reprezentările noastre, cum trebuie să fie totul, Pentru toate avem noi o Soluție de rezolvare sau Reguli, chiar și pentru Dumnezeu și Bibliei. Dar noi prescurtăm pe Dumnezu în Lucrarea SA și ne prea convingem pe noi înșine. Cine putea să-și imagineze, că DOmnul Isus Christos va face din Apă, Vin, cu toate că Oamenii au fost chiar un pic îmbătați? Acesta este Azi împotriva tuturor Învățăturilor Creștine! – Isus are Metode de Rezolvare, Căi și Gânduri, la care noi nu suntem de acord să mergem sau  să gândim. Noi suntem legați cu Theologia noastră și nu vrem nicicum să le punem întrebării.
Păcat, pentru că din cauza aceasta pierdem multe Bogății Cerești și mulți Frați și Surori rămân în Situația de parcă ar fii în Capăt de Drum. ,, Dumnezeu este altul și nu după cum gândim noi” – așa se numește o Cântare, și acesta cu adevărat este așa!
Dumnezeu vorbește. Dar Îl auzim noi între celelalta multe Glasuri care sunt în noi? Avem nevoie să le practicăm! Uneori greșim, – de aceia suntem noi Elevi și nu Maiștrii; Dumnezeu are Răbdare cu Elevii dar nu cu Maiștrii. EL vorbește prin Evenimente, prin Visuri, prin Biblie, prin Profeți, prin Frați și cu noi în persoană. Noi să  nu stabilim în ce fel, să ne vorbească Dumnezeu.
Deseori trimite EL Atenționări Oamenilor, prin Vise urâte sau Accidente și Întâmplări nedorite. Când vă veți întorce înspre mine? – întreabă EL. Lui îi este mai de grabă important, ca un Om bolnav, să ajungă în Ceruri, în loc să meargă sănătos în Iad. EL vrea să Salveze, de aceia este EL uneori aspru cu noi. Înțălegem noi Vorba SA?
Odată am întrebat pe DOmnul, dacă eu întradevăr să nu mai Lucrez ci să fiu pentru EL prezent. Și EL a fost nevoit să-mi spună mai clar ca și până acum. Și după ca. o jumătate de Oră Vaca mea am găsit-o moartă la Pășune. Na, vroiam eu să fie mai clar? Și totuși. uneori am gândit eu, că a fost numai Întâmplător ….. Na, eu sunt uneori cam neîncrezător și supărăcios și  încăpățânat, împotriva DOmnului meu. Toate ce vin de la EL, noi le vedem cu critică, dar toate celelalte le credem noi cumva prea cu voie bună …..
Ach, Dumnezeu are uneori mari greutăți cu noi!

Isuse Drag, TU vorbești! Ajută, să aud cu adevărat. TU știi, eu am Imaginațiile mele și Gândurile mele, dar ale Tale sunt cu mult mai bune, mai înalte, mai clarvăzătoare! TU mergi deseori pe Căi neobișnuite; Vreau să fiu prezent, să TE urmez! Da DOamne, la Tine îmi merge bine! Dar altfel mă așteaptă mult Ștress și Mâhnire.

Werbeanzeigen