Căutaţi mai întîi Împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.
Matei 6, 33

Cu câteva Zile în urmă, am avut o Discuție, dacă Familia sau Slujba pentru Împărăția DOmnului este mai importantă.
Au fost diferite Păreri, și fiecare și-a întărit părerea, prin diferite Cuvinte și Locuri Biblice și bune Argumente.
Acasă ma-m gândit mai departe. Există acest ,,Tabel de Valoare”: În primul rând Dumnezeu, apoi Familia, apoi Serviciul, apoi Biserica, apoi Hobbyul …. Dar cumva vine totul prin de Neânțeles și Presiune. Desigur, Dumnezeu pe primul Loc. DOmnul Isus Christos spune: TU Să-l iubești pe Dumneeu cu toată Puterea, cu toată Priceperea, cu toată Voința, cu tot Sentimentul ….. și pe Aproapele tău, ca pe tine însuți.
Un Tată de Familie a pus Serviciul de Biserică peste Famile și Copii și a fost mereu pe Drum ,,În slujba Domnului”. Logic, căci Copii săi, mai târziu nu vroiau să știe nimic despre Credință.
O Femeie a fost în fiecare Seară în Bisercă angajată cu mult de Lucru și Bărbatul acasă de unul singur. Nu a durat mult, ei au Divorțat.
Un Bărbat avea mereu chiar atunci cele mai principale Citiri din Biblie sau Rugăciune, pe când erau Vasele de Spălat ….
Unul Îl slujea pe DOmnul pînă la Infarct Cardiac ….
Unul a fost preocupat numai de soție și de familie și nu sa gândit niciodată de el însuși. Dar nicicând nu a primit un Mulțumesc.
Cumva merge totul întors, dacă noi avem un așa zis ,,Tabelă de Valoare”. Este nevoie să fie cu totul altfel!
Este cumva ca și cu Roata Vieții: În Mijloc este Dumnezeu și Isus, Axa, prin care se învârte totul.
Iar spițele formează Spații, care influențează unele Locuri al Vieții noastre: Rugăciune, Biserică, Familie, Căsnicie, Copii, Serviciul, Hobbyul …. Și astfel totul e în Lot și Echilibru, trebuie ca totul să fie dominat și determinat de Mijloc, fără ca unele Spații să rămână nefolositoare. Dacă ascultăm noi de EL, reușim noi ca Viața noastră să fie formată fără presiune și fără Concurență. EL are de Spus, și EL le ordonă minunat. Dacă noi am asculta mai mult de EL!!

Mulțumesc, Isuse Drag! TU vrei ca Viața mea să mi-o formezi pozitiv și dătătoare de Viață! TU nu ești împotrivă la una sau alta, ci să aibă totul Locul și Timpul său. Dă-mi TE rog Înțelepciune și Putere de Voință, să se facă totul după Voia TA! Astfel nu va fii Ștress și nu Luptă veșnică. TU vrei ca Viața, să fie o deplină, bucuroasă, o Viață cu un Rost. 

Werbeanzeigen