Apoi să te bucuri, cu Levitul şi cu străinul care va fi în mijlocul tău, de toate bunurile pe cari ţi le -a dat Domnul, Dumnezeul tău, ţie şi casei tale.
Deuteronom 26, 11

Odată pe An a fost o mare Sărbătoare: Pe când Fruchtele și Grânele au fost strânse. Toți își aduceau aminte: Dumnezeu este acela care tuturor le dă Viață și să crească. EL trebuie Să-și dea Binecuvântarea, altfel nu crește nimic. Prin EL a funcționat totul. Ploaia și Soarele, Ziua și Noaptea, Cald și Frig, totul domnește și conduce Dumnezeul nostru Atotputernic. Vine o Grindină între Timp, distruge Recolta. Vine Poaia devreme sau mai târziu, nu va fi Recoltă. Ce mult suntem noi dependenți de această Binecuvântare Dumnezeiască! Noi le vedem toate astea și vrem să fom mulțumitori.
Dumnezeu binecuvântează toți Oamenii, dar îi face deosebită Bucurie, să le dea Daruri Copiilor Săi mulțumitori. Să fie o Sărbătoare bucuroasă! Dacă noi privim înapoi cu mulțumire peste toate Bunurile, cea ce a făcut și ne-a dat DOmnul, putem să privim în Viitor curajoși și mângâiați. Suntem noi descurajați și vedem toate cele ce nu ne-a reușit, astfel nu putem, nici aștepta pe Viitor multe. Dumnezeu se orientează, după Credința noastră.
E bine ca la Mâncare să mulțumim. Pentru că EL este Dătătorul a tuturor Bunurilor. EL se îngrijește pentru ca noi să avem Lucru și Bani. EL se îngrijește pentru Mâncare și Băutură. Chiar și Copii mici să înțeleagă aceste relații împreună. Noi muncim de fapt, ca să avem ce mânca, dar este Lucrarea lui Dumnezeu, că noi avem de Lucru și că sunt Alimente, ce noi le putem cumpăra. El ne reglează chiar și Răsuflarea; – dacă Își retrage Duhul, sa terminat cu noi.
Acum numai Întrebarea: Am făcut eu toată Lucrarea sau că Dumnezeu a vrut să îmi meargă bine Lucrul? – și avem noi Creștinii un alt Punct de vedere ca și Lumea. Și este o Întrebare, ce vedem noi. Vedem noi cele Bune cea ce ni se dă de Dumnezeu? Sau vedem noi numai cele Rele? La această Întrebare se decide Mulțumirea sau Nemulțumirea; – și în continuoare, în consecință, încrederea în Dumnezeu sau Puțină Credință.

Mulțumesc Tată în DOmnul Isus Christos! TU lași Soarele să strălucească și lași totul să crească. Toate le conduce Brațul Tău puternic. Mulțumesc pentru Lucru, mulțumesc pentru Pâine! Mulțumesc că TE îngrjești de mine! TU ești Sursa Vieții mele, pe TIne vreau eu să TE Slăvesc și să TE Laud!

Werbeanzeigen