Pocăiţi-vă, le -a zis Petru, ,,şi fiecare din voi să fie botezat în Numele lui Isus Hristos, spre iertarea păcatelor voastre; apoi veţi primi darul Sfîntului Duh…. Cei ce au primit propovăduirea lui, au fost botezaţ.
Faptele Apostolilor 2, 38. 41

DOmnul Isus Christos ca Om se lasă Botezat de Ioan. Acesta nu a vrut, dar Isus a insistat.
De ce Botezul este atât de importatnt? Fără Botez nu vom fii în Ceruri? Botezul Copiilor este în ordine? …. Sunt multe Întrebări!!!
Botezul este un Semn puternic, pentru Lumea vizibilă și pentru cea invizibilă, că un Om Viața sa de până acum. o predă, întrerupe cu Păcatul și Viața sa își inagurează pentru Dumnezeu. Este un Semn Dumnezeesc, pentru ca toată Datoria este Ștearsă și că EL, Omul îl primește în Posesia SA (îl sfințește) și o formează de nou.
Botezul este o schimbare de Drapel. Prima oară a fost Posesia Păcatului, a Întunericului sau al ,, unsului meu Eu”, dar deacum aparțin lui Isus, alerg sub Drapelul Său.
Botezul nu este neaparat important ca să ajung în Cer. Pentru asta avem nevoie de Iertare, Curățire, Mîntuire. Botezul este numai un Semn. Dacă cineva nu este Botezat, dar crede în DOmnul Isus Christos, va ajunge și el în Cer.
Botezul așează Credința pe Isus și Primirea Mîntuirii. Un Copil de 6 Săptămâni, așa după cum am fost eu, nu poate să Decidă un astfel de Hotărâre. Așa un Botez de Copii este mai mult o Binecuvântare, cea ce de fapt nu este rău, sau o intrare în Biserică. Dar cu Botezul Biblic acesta nu are de a face.
Omul primește Duhul Sfânt, pe când devine Credincios. Astfel Dumnezeu, Duhul Sfânt locuiește în Inimile noastre. Dacă EL poate fii activ sau nu, adică Darul o poate folosi, depinde de noi. Dar în orice Caz EL trăiește în Inimile noastre.
Se pot aduna mai multe Întrebări, dacă are vreoun rost sau nu,ca omul să se boteze. De fapt este o Acțiune simbolică,  dar care are un Sens ce poartă multe în sine. Probabil această Temă de aceia este așa luptat și inamicul vrea să ne rețină de această Hotărâre; – de altfel de unde devine Emoția?
Dacă omul ca și Matur, devine Credincios,vrea să se Boteze, nu renunță la Botezul Copiilor. Numai Sensul este alta. Anabaptist în sine nu există.

DOamne Isuse, TU Te-ai Botezat și ai spus, ca și noi să facem la fel. TE rog ajută-mă, ca să Clarific această Întrebare! Eu vreau să fac după Voia TA. Eu vreau să fiu independent de Părerile  theologice și după Sentimentul meu, ci vreau să TE ascult pe Tine în toate punctele de vedere. TE rog dăruiește-mi, Claritate!

Werbeanzeigen