Pavel scrie către Galateni:
Mă mir că treceţi aşa de repede dela Cel ce v’a chemat
prin harul lui Hristos, la o altă Evanghelie.
Nu doar că este o altă Evanghelie; dar sînt unii oameni cari vă tulbură,
şi voiesc să răstoarne Evanghelia lui Hristos.
Galateni 1, 6f.

Evanghelia lui Christos ne eliberează. Dar sunt mulți Creștini sub Presiunea Legii, aceștia nu sunt bucuroși și nici liberi.
Există Părerea, dacă tu nu ai succese Financiare și nu ești sănătos, acesta poate fii, că tu nu ești suficient Credincios. Forțează-te!
Apoi există Părerea că, Căsătoria este fără Cale de ieșire. Bărbatul, poate face cu Soția ce vrea; – să o bată, să hărțuiască Copii, să facă beții și de toate. Soția nu are voie să divorțeze.
Odată vroiam să intru îintr-o Biserică. Am citit următoarele: 1. Tu nu ai voie să fumezi. 2. Tu nu ai voie să bei, nici un strop de Alcool. 3. Tu ai obligația să fii căsătorit, cu femeia cu care trăiești. 4. Tu ești obligat ca să dai Bisericii cele 10% din Câștigul Tău. 5. Tu ești obligat să dai cinste și o mare atenție Conducătorului tău. – Astfel mai bine nu am intrat, cu toate că tuturor acestor Legi sunt și Motivațiile lor.
Evangheliștii strigă: Tu ești obligat să evanghelizezi! Mereu și peste tot să explici despre Christos!! – Nu, nu sunt obligat.
Noi am preluat multe Păreri din Cărți evlavioase. Ele ne conduce deseori Gândurile noastre, dar nu sunt mereu ajutătoare în Practică.
Pe când eu am devenit Creștin, am avut unii Ani în șir plin de bucurie. Am putut simții Apropierea lui Dumnezeu, cu toate că eu nu erem un Sfânt. Apoi am citit mult, după cum trebuie să fie un Creștin. Mereu bucuros, sănătos, generos, fără să fiu Mânios, răbdător, prietenos, zâmbind, plin de Dragoste, plin de Pace …. Și eu nu am fost. În mine au mai fost uneori, Stări Depresive, Morocănos, ba chiar Supărăcios, Răbdare , nicidecum ….. Ce bine, că DOmnul Isus Christos mereu mă iartă!! În fiecare Dimineață Harul Său este nou! Eu La-m crezut și am devenit ușor și bucuros. EL mă iubește, cu toate Greșelile mele! – ach, ce bucuros am devenit cu EL! Dar totuși uneori mai câștiga Legea Parțial, și eu am devenit mereu supărat. Pentru că un Sfânt, chiar nu am fost și nici nu voi fii. M-am luptat pentru iertare, dar am auzit totuși Cuvintele: Să nu mai păcătuiești din nou! – dar eu totuși am mai păcătuit. Rău, acest act de echilibrare, această Opoziție între Credință și Adevăr. A durat Ani în șir, până când Isus ma eliberat de sub Lege. Și deatunci am descoperit eu tot mai des, ce Învățătură falsă și Tradiții mă desparte de Viață pe mine și pe alții, de Viața în Christos. EL trăiește, EL iartă. Ce bine e pentru mine!!! Cu cît mai mult, înțeleg eu astea și le trăiesc cu atît mai mult devin mai bucuros și mai liber. Sfârșitul Legii, Sfîrșitul Torturii, care ma hărtuit! Eu ÎL iubesc fără Sfârșit. Este o Bucurie, Să-i fii Ascultător, Da, acest DOmn, vreau eu Să-l urmez.

Mulțumesc, că TU DOamne mai eliberat de sub Tortura Legii. Harul Tău este cu mult mai mult, mai mare, ca și cum noi am putea să o Imaginăm! Da, DOamne Harul Tău să mă Guverneze, pentru că eu Îți aparțin!

Werbeanzeigen