În ziua aceea vei zice:
Te laud, Doamne.
Isaia 12, 1

În ziua aceea vei zice: Te laud, Doamne,
căci ai fost supărat pe mine, dar mînia Ta s’a potolit
şi m’ai mîngîiat! Iată, Dumnezeu este izbăvirea mea,
voi fi plin de încredere, şi nu mă voi teme de nimic;
căci Domnul Dumnezeu este tăria mea
şi pricina laudelor mele, şi El m’a mîntuit. (V.1-2)

Uneori ni se pare că Dumnezeu este supărat și rău. EL pare că e chiar departe, de necontactat pentru noi. EL nu aude, nu vede, nu vorbește. Și eu, eu mă simt singur expus. Și dacă încă ceva merge strâmb, astfel sunt sigur: EL este rău cu  mine și supărat, pentru că eu sunt un Păcătos. Și acum primesc Chitanța de Plată pentru Eșecurile mele. EL are dreptate, dar ….. eu sunt supărat și zdruncinat până la Podea. Eu Îl chem, TE rog să ai Milă. Noaptea mă atacă Gânduri rele și încep sț mă Autocondamn. Deci de acum EL totuși ma dezapreciat, uitat, dezamăgit …
Dar EL este prezent, nevăzut și fără, ca noi să observăm. EL nu lasă nicidecum Copii Săi din Vedere! EL vede, după cum eu ÎL ador, și EL are Milă. Se poate, că EL pentru o clipă este supărat, dar EL se va îndura din nou. Pentru că EL să uită în Inima noastră dacă e credincioasă și e dependent de EL.
Și pe când EL din nou îmi umple Inima, în loc de Supărare, Tristețe, Căință, Condamnare, revine Bucuria: DOmnul meu ma acceptat din nou! Mulțumesc pentru Iertare, Ștergerea și Uitarea Eșecurilor mele! DOamne, eu TE iubesc și Prezența TA!
Uneori vre DOmnul, ca noi să ne încredem, fără să vedem ceva.
Numai simplu să ne încredem. EL se pare că sa retras și că a plecat. Și noi să ne încredem fără Sentimente mari, fără Siguranță, simplu să ne încredem. Acesta ne este greu. Și totuși vrea Dumnezeu, ca noi să ne încredem. Pentru că EL este prezent și EL nu lasă Copii Săi nicicând în Eșec. Încrede-te în EL chiar și în Singurătate, în Zile Întunecoase, fără mari Sentimente! EL se va dovedii ca Salvator.

Mulțumesc DOamne! Pentru că TU ești mereu prezent. Uneori eu nu am observat și mam gândit, eu sunt de unul singur cu toate Problemele. Dar TU nu mai părăsit nicodată și TU ai fost mereu Salvatorul meu. Da, la Tine mă uit eu Mântuitorul, Ajutorul, Prietenul, Răscumpărătorul și Salvatorul meu!

Werbeanzeigen