Aşa vorbeşte Domnu,
Lovitura ta este de nevindecat,
şi rana ta este usturătoare….
Dar te voi vindeca,
şi îţi voi lega rănile, zice Domnul.
Ieremia 30, 12. 17

DOmnul ne cunoaște prea bine. În fiecare Secundă și în toată Viața noastră ne vede, suntem sub privirea SA. De aceia știe EL foarte bine, ce se petrece în Interiorul nostru. EL cunoaște toate Sentimentele, toate Gândurile, toate Durerile, toate Bucuriile; – deci toate Îi sunt cunoscute.
EL se uită la noi, dar fără să ne Judece. Clar, Păcatul nu Îi place, dar se bucură peste toate Bunele, așa după cum un Tată este mândru asupra Copiilor săi.
Inima noastră are unele Răni. Părinții nu sunt mereu perfecți, Învățătorul ne pedepsește uneori Nedrept și Vecinii ne vorbesc de rău.
Astea toate și încă multe altele produce Răni în Inimă, în Personalitate și în Amintire. De aceia unii construiesc un Zid în jurul lor, ca să nu îi mai poată jignirile să-i atingă. Astfel ei sunt izolați, nu se deschid numai cu greu, și se simt de unul singur și neînțeleși (cea ce de fapt este adevărat).
Dumnezeu dorește să vindece Rănile acestea, așa după cum un Tată, mângâie Copilul său și leagă Rana. Dar o face numai în condițiile Sale, nu după ale noastre. Apoi ne plângem deseori, pentru că vechiul Eu a fost jignit. Dumnezeu lasă ceva să se întâmple, pentru că EL dorește, ca vechiul, grasul Eu să-l îngroape. Imediat, dacă Inima noastră este al Lui, vindecă El toate și Inimile noastre rămân de nejignit;- numai grasul, unsul Eu poate jigni omul, dar nu și Inima-Isus.
Jigniri adânci prin Șoc sau Criminalități poate EL vindeca. Lui nu îi sunt grele. Plin de Dragoste și Răbdător se poartă EL. Dar EL dorește, ca noi să iertăm celui Rufăcător, chiar dacă este cam greu.
Ne hotărâm noi pentru Iertare, astfel EL ne ajută, ca Realitatea să fie în Sentimentele noastre. Apoi se va întâmpla Vindecare. Până când noi suntem încăpăținați și ne plîngem, din păcate nu poate acționa DOmnul și nici să vindece. EL are Răbdare cu noi și așteaptă, până când suntem la dispoziția SA.
De ce să ne zdruncinăm de sine? De ce să transportăm Greul? De ce să ne plângem în Dureri? EL este Mântuitorul, care fiecare Rană bandajează, El este acel ce poartă fiecare Durere și ne face din nou bucuroși. Ach, ce bun este EL pentru noi!!

Mulțumesc Isuse, căci TU toate Durerile și toate Rănile le vindeci. Da, uneori sunt răzvrătit și rău, iartă. TU mi-ai iertat foarte multe, așa că și eu pot ierta. TU ești minunat cu mine, – răbdător, prietenos, blând, mântuitor, mângâietor și iertător.

Werbeanzeigen