Marto, Marto, pentru multe lucruri te îngrijorezi şi te frămînţi tu,
dar un singur lucru trebuieşte. Maria şi -a ales partea cea bună
Luca 10, 41f

Pe cînd era pe drum, cu ucenicii Săi, Isus a intrat într’un sat. Şi o femeie, numită Marta, L -a primit în casa ei. Ea avea o soră numită Maria, care s’a aşezat jos la picioarele Domnului, şi asculta cuvintele Lui. Marta era împărţită cu multă slujire, a venit repede la El, şi I -a zis: ,,Doamne, nu-Ţi pasă că soru-mea m’a lăsat să slujesc singură? Zi -i dar să-mi ajute. Drept răspuns, Isus i -a zis: ,,Marto, Marto, pentru multe lucruri te îngrijorezi şi te frămînţi tu, dar un singur lucru trebuieşte. Maria şi -a ales partea cea bună, care nu i se va lua.
Mulți Cititori al Bibliei au părerea, că aici se face o recunoaștere de Valoare: Șederea la Picioarele lui Isus, așadar Rugăciunea și citirea Bibliei, este de mai mare Valoare decât Lucrarea praktică. Dar aici nicidecum nu este vorba de așa ceva. La Dumnezeu nu există căutarea Valorii, care este de mai mare sau mai mică Valoare! Nu există o Scală, care ar fii cel mai important, care e la locul 2. și ce este  de nefolos. Este bine ca totul să parcurgă cu un corect raport.
Este ca și o Roată cu multe spițe. Care spiță este mai valoroasă? De care se poate lipsi? – Acestea sunt Înrebări de nefolos. Toate sunt cu aceiași Valoare importanți.
DOmnului nu îi place de loc, dacă unii numai se rog și citesc Biblia și pe de altă parte Lucrările practice ( nu numai în Bucătărie) le neglijează; – acesta este muncă pentru Oameni normali, dar eu trebuie Să-l slujesc pe DOmnul. …..
DOmnul și EL personal a lucrat Practic, cu Mîinile ca și Tâmplar.
Și pe când a fost Chemat a muncit EL până la apusul Soareleui cu Oamenii. EL a vindecat și a izgonit Demonii; – trei Ani, de Dimineață până Seara; – oare nu a fost plictisitor?
DOmnul se uită chiar foarte atent, cum de fapt ne executăm noi Lucrările noastre. Suntem noi credincioși la acesta, poate EL să ne ia în Serviciu. Suntem noi nu chiar în bună voie și ne facem Lucrarea numai cumva…, așa, nu poate EL să ne ia în Lucrarea SA. Căci și în Munca Împărăției lui Dumnezeu ne-ar fii repede plictisitor, și noi am devenii din nou la Apel mai înalt și miile de Lucruri mici nu mai le-am face înspre Slava lui Dumnezeu.
EL este foarte atent la Practicant! Astfel de Oameni poate EL folosii!
Pescari ca și Petru, Vameș ca Matei, Corturar ca Pavel, Păstor de OI ca David, Femei de Casă ca și Maria și Marta!
Dar la toate Lucrările să nu uităm, ca să ne așezăm la Picioarle DOmnului Isus Christos șu Cuvântul Său să o ascultăm. EL are Cuvinte bune pentru noi!

Mulțumesc Isuse, TU ești minunat, practic și devotat. TU ne-ai servit, fără ezitare, și noi vrem Să-ți slujim și pe Tine în Lucrările noastre Zilnice să te Slăvim. Noi facem astea spre Slava TA! 

Werbeanzeigen