Și noi am cunoscut și am crezut dragostea pe care o are Dumnezeu în noi.  
1. Ioan 4, 16

Dumnezeu este dragoste, iar cine rămâne în dragoste rămâne în Dumnezeu, 
și Dumnezeu rămâne în el. În felul acesta, dragostea este făcută desăvârșită în noi, 
pentru ca noi să avem îndrăzneală în ziua judecății, fiindcă, în lumea aceasta, cum este El, așa suntem și noi. În dragoste nu este frică, ci dragostea desăvârșită alungă afară frica, pentru că frica poartă în sine pedeapsa. Cel ce se teme n‑a fost făcut desăvârșit în dragoste. (V. 16-18)
Eu mi-am pus în Plan, că voi pune Întrebarea, în Adunarea noastră: Cine știe, că el este iubit de Dumnezeu. Să se ridice în picioare! – Oare câți se vor scula? Câți vor rămâne în șezut?
Este o Întrebare hotărâtoare, pentru noi Creștinii: Mă iubește EL?
Cred eu acesta într-adevăr? Dragostea este opoziția Fricii. Pentru că frica poartă în sine pedeapsa. Cel ce se teme n‑a fost făcut desăvârșit în dragoste. (V.18) 
Cei care au Frică, de Mânia lui Dumnezeu, nu cunoaște încă Dragostea SA. Cui îi este Frică de EL, nu poate avea Credința, că EL se îngrijește de el.
Cui îi este Frică de Judecată și de Pedeapsă, cel care se blestemă de sine, nu este mântuit, ci este în Detenția Blestemului.
De aceia este Întrebarea atât de hotărâtoare: Sunt iertat eu de EL? Cred eu acesta? – Da, deci sunt curat și sfânt! Astfel EL trăiește în mine! Astfel îmi stă Cerul deschis! Deci știu, EL mă iubește!!
Dacă eu cred sau nu, este hotărârea mea personală de Voință. EL ma iertat. – Vreau eu să primesc acesta personal? Sau vreau eu să mă rulez și pe ma departe în starea mea nenorocită?
Vreau eu să mă supun Legii sau vreau eu de la mine însumi să fiu perfect?
Dacă eu mă decid să cred și mă las condus de Har, Dumnezeu se bucură. Și EL va trimite Duhul Sfânt, care va lucra în mine Certitudinea, căci mie într-adevăr toate sunt iertate. Duhul Său în mine, este Semnalul de Împăcare! EL lucrează în mine, Bucuria Împăcării, al Păcii cu Dumnezeu și Certitudinea, că nu se va termina prin Judecată.
Dragostea lui Dumnezeu este revărsată în Inimile noastre prin Duhul Sfânt.

Mulțumesc, Isus, Domn al meu, pentru Duhul Sfânt! Care lucrează în mine Certitudinea, că TU mă iubești, căci TU mai iertat, că eu nu voi fii blestemul Judecății. Mulțumesc pentru că TU, Te-ai îngrijit de toate. Eu pot numai greu să cred. Mereu încep, să mă auto-condamn, pentru că eu nu sunt atât de sfânt, după cum aș dorii. Dar TU vii cu Harul Tău și îmi învelești Păcatul cu Mantaua Dragostei Tale. Ce bun ești TU cu mine!!

Werbeanzeigen