Acum, Domnul ne‑a făcut loc și vom fi roditori în țară.
Geneza 26, 22

Isaac a fost cu Turma și cu Slujitorii săi în Țara Filistenilor. El a fost cam tare pentru Filisteni, pentru că Domnul a binecuvântat, toate Lucrările lui Isaac. Și astfel a devenit Ceartă pentru Fântâni. Și Isaac și-a luat Turma și sa mutat puțin mai departe. Dar și acolo a intervenit Cearta și Fântânile au fost astupate. Apoi din nou sa mutat puțin mai departe, și a săpat noi Fântâni. Dar au primit Numele de Sitna și Ceartă pentru că au fost Certuri. Așa că a urmat să se mute și mai departe, și de această dată, nu sa mai ivit Ceartă și Isaac a dat Numele de Rehobot, și a zis:  „Acum, Domnul ne‑a făcut loc și vom fi roditori în țară.“
Isaac a fost o Căpetenie înțeleaptă. El a ocolit Calea Certurilor. Posibil că el putea să învingă Adversarul, dar oare ce ar fii costat totul? Și astfel mai bine sa lipsit de Dreptul său și se mutase mai departe. Dumnezeu de fapt ia promis toată Țara, și astfel de ce să se certe? EL, Domnul, avea multe Posibilități ca să-și îndeplinească Cuvântul. Lui Isaac ia fost Pacea mai de valoare, ca și Drepturile Sale. Și în Sfârșit, a mulțumit Domnului, pentru că EL ia dăruit mai multe Teritorii.
Uneori avem și noi Certuri. Și avem nevoie de multă Înțelepciune, ca Cearta să nu ne fure, Pacea de la Dumnezeu. Să nu fim fim moi și maleabili, ci să avem o Opinie fermă. Dar noi să fim smeriți și să ne lipsim de unele Drepturi ale noastre. Pacea noastră, pentru Dumnezeu este de mare Valoare! Și dacă noi suntem nevoiți să ne retragem o Bucată, astfel Daunele noastre, EL le va completa cu mult mai mult. EL vrea să ne conducă în mai ,,departe”. Uneori Dumnezeu folosește Cearta, ca pe noi, să ne pregătească pe Drum. Fără Ceartă rămâneam comod în Șezut. Dar cearta ne obligă,pe deasupra, să ne sculăm și să mergem o Bucată mai departe.
În Rugăciune, în Convorbire cu Dumnezeu, suntem nevoiți, să clarificăm, cum e Voia lui Dumnezeu, în Cazul nostru. De mare folos sunt și discuțiile cu buni Prieteni, ca gândurile personale să nu se învârte numai în jurul nostru. În orice Caz, putem să fim siguri că și Cearta este în Mâna SA. EL ține Mâna SA mereu asupra noastră, ne stă credincios, vrea să ne deschidă, Căi noi și are numai Planuri și Gânduri bune pentru noi. EL ne este Ajutorul și în Certuri. De aceia putem în Nopți, în Pace să ne odihnim și ca să nu dăm cale liberă la Deranjul Interior.

Mulțumesc, Doamne Isus, TU ești Ajutorul meu Puternic! Chiar dacă eu sunt nevoit să predau unele Părți, TU îmi dai noi Perspective, Spații. TU ai Planuri bune cu mine, pentru că TU ești Păstorul cel Bun!! 

Werbeanzeigen