Uitați lucrurile care au fost! 
Nu vă mai gândiți la cele din vechime! 
Iată‑Mă pe cale de a face ceva nou; 
acum se ivește, nu‑l recunoașteți? 
Isaia 43, 18 f.

Uneori depindem de Trecut. Omul se gândește la unele Ore frumoase, care au trecut. Omul se gândește la Posibilități, pe care din păcate nu le-a folosit. Omul se gândește la Greșeala și la Eșecurile sale. Omul se Gândește la unii Oameni, care nu mai sunt. Astfel, devine Tristețea.
Domnul Isus ne atenționează, ca și Trecutul să o vedem cu mulțumire. Să nu ne lăsăm învinși, de Tristețe! Și în Trecut EL a fost Domnul, care toate le conduce perfect! Este numai Necredința noastră și Îndoielile noastre asupra Domnului Domnilor, cea ce ne face Triști.
Isus se uită înainte și dorește să facem și noi la fel. Pentru noi uneori este dureros, să ne lăsăm de Trecut, dar este necesar. Pentru că, cum ar putea EL să înceapă ceva Nou cu noi, dacă noi ne-am potmolit în Ieri?
De aceia noi vrem, să ne dăm Viețile Lui. Și în acesta se include și Trecutul. Noi vrem să ne bucurăm, pentru că EL ne-a iertat toate Păcatele, Datoriile. Noi să fim Recunoscători, că EL și în Trecut, Și-a ținut Mâna SA asupra noastră. Noi vrem ca Crizele și Orele grele, ca să le vedem ca Școală în care EL ca Salvator sa demonstrat și după cum ne-a tăiat ca și Vița de Vie. EL știe, ce a fost mai bun în Trecut pentru noi!
EL începe ceva Nou cu noi, și EL începe Noul. Ziua aceasta este nouă, și EL vrea să facă ceva Nou. EL vrea să fie nou la noi, cu Dragostea SA Puternică, Milostenia să o toarne peste noi, și să ne dea Putere pentru Lucrarea noastră. Pentru EL personal, la fel este valabil: Vechiul să o lase în pace și nouă să nu ne reproșeze nimic. Și de aceia începe Nou cu noi, cu nouă Nădejde.
Nu recunoaștem noi Noul?

O, Doamne Isus, umple-ne din nou cu Duhul Tău Sfânt, care face Cuvântul lui Dumnezeu, Viu! Noi vrem să recunoaștem, după cum TU trăiești și lucrezi în noi, noi vrem să ne orientăm înspre Tine! Formează TU ceva nou din mine, ceva Nou complet, ceva ce iar face pe plac, Domnului meu!

Werbeanzeigen