Nu te lăsa biruit de rău, ci biruiește răul prin bine.  
Romani 12, 21

Tot Textul asupra Răzbunare, Pedeapsă, Adevăr și Mânie sună astfel: 
Nu întoarceţi nimănui rău pentru rău! Urmăriţi ce este bine înaintea tuturor oamenilor.Dacă este posibil, atât cât depinde de voi, trăiţi în pace cu toţi oameniiPreaiubiţilor, nu vă răzbunaţi niciodată singuri, ci lăsaţi loc mâniei lui Dumnezeu, pentru că este scris: „A Mea este răzbunarea; Eu voi răsplăti! zice Domnul.Însă „dacă duşmanul tău este flămând, dă-i de mâncare, iar dacă-i este sete, dă-i să bea, căci, făcând aşa, vei îngrămădi cărbuni aprinşi pe capul lui“Nu te lăsa învins de rău, ci învinge răul prin bine! 
Este total omenesc, ca noi să avem Gânduri de Răzbunare și uneori, chiar să fie puse în aplicare.  Lucruri Teribile ne imaginăm, cea ce vrem să facem împotriva celui în Temă. Se arată, ce rău e Inima noastră. Mânia, Furia și Lipsa de Înțelegere este normală, ba chiar și biblică. Dar această dorință de Răzbunare foarte sigur că nu e dumnezeiesc.
Desigur, noi nu ne lăsăm să fim în toate manipulate, ci ne putem apăra.
Dar supărat, plin de Furie și Răzbunare, să nu fim, – această atitudine, nu se potrivește de loc cu cea a lui Isus.
Ne este foarte greu, Răzbunarea și Dreptatea să o lăsăm din Mână. Noi apelăm la Dreptul nostru și solicităm Dreptate. Iată că la fel dorește și Dumnezeu de la noi: Dă-mi Mie Răzbunarea, Încrede-te în Dreptatea mea! Și fă ceva Bun Inamicului tău! – Și noi acesta nu o vrem nicidecum. Este pentru noi o Decizie foarte grea, într-adevăr, să lăsăm totul în seama DOMNULUI.
Sunt mulți Oameni, care ne înșeală, ne mint, sau ne fură. După câteva Lupte am lăsat Răzbunarea în seama lui Dumnezeu, și nu ma-m mai ocupat de ea. Odată ma-m gândit, la aceia ce sa întâmplat cu Omenirea. Și eu am ajuns să mă mir și să fiu șocat, că au fost atât de mulți bolnavi, suferind sau chiar morți.  Și alții au trăit în Condiții rele, cea ce eu nu le doream nicidecum. Și după ce eu astea le-am văzut, ma-m gândit la Versetul: A Mea este răzbunarea, zice DOMNUL. Eu nu le-aș fi dorit aceste Suferințe, dar a venit peste ei.
Eu nu sunt de loc bucuros, că ei au un astfel de Viață, îmi este milă de ei și eu pot chiar să mă rog pentru ei.
Dumnezeu nu lasă nepedepsit, ca Copii Săi să sufere Nelegiuiri. Acum deci înțeleg, că noi trebuie să ne rugăm pentru Inamicul nostru. Dacă cineva îmi face vreo-n Rău, mi se face milă de acest Om, pentru că el va plătii pentru asta chiar scump.
Rugăciunea Mijlocitoare a mea este necesară pentru acești Oameni; – este de ajuns că ei nu vor sfârșii în Cer, ci la cel Rău, își vor petrece Eternitatea.

Ach DOAMNE, îmi este foarte greu, să iert Debitorii mei. Totuși dacă mă gândesc la Pedeapsa lor, mi se face milă de ei și TE rog să TE Înduri de ei. Și dacă mă gândesc, după cum TU pe mine mai iertat și care pedeapsă aș fi meritat, astfel îmi trece Sentimentul Răzbunării. DOAMNE, iartă-i!! – așa după cum pe mine Ma-i iertat.

Werbeanzeigen