Mai importantă decât orice este dragostea profundă pe care trebuie să o aveți unii față de alții; pentru că „dragostea acoperă o mulțime de păcate”. 
1. Petru 4, 8

Eu mă gândesc la o Manta lungă, largă, groasă Manta, pe care o poartă un om Mare, și la un Copil mic. Copilul a făcut ceva rău, el fuge la Tatăl și se ascunde sub Mantaua lui.
Mantaua Tatălui este Apărarea lui, și Tata își ascunde Copilul și îl apără. – Așa face Dumnezeu cu noi, pe când noi din nou păcătuim și ne pare rău sau dacă alții ne judecă sau ne atacă: EL acoperă Păcatele mele sub Mantaua SA plină de Dragoste. EL arată altuia Regula și nu Păcatele și Datoriile noastre, EL nu Dezvăluie, ci își acoperă Copilul Său.
Ce bine, cât de sigur mă pot simți eu la EL! Astfel să fiu și eu cu Frații și Surorile mele. Dragostea adâncă, unul de altul, acoperă eșecurile al Fraților. De ce să Dezvălui  eu, toate Greșelile altuia? Acest procedeu este de fapt al „Acuzatorului Fraților mei”!
( Vezi. Apocalipsa 12, 10)
Din păcate sunt mulți Frați, care cu Slăbiciunile Fraților merg și împart altora. De ce fac ei astfel? De ce ajung ei o Unealtă al Inamicului? Este doar Mândria rănită?
Sentimentul de inferioritate? Justiție Iluzie? – Noi să nu o mai facem nicidecum și nicicând!
Dumnezeu este Judecătorul meu, așadar Vecinul sau Fratele nu este Judecătorul meu, chiar dacă asta, ei ar dori-o mult. Dumnezeu judecă, dacă eu fac bine; – și dacă eu eșuez, EL mă va ierta, – ce bine, pentru mine!
Există zvonuri despre toți cei mari în Împărăția lui Dumnezeu. De exemplu, cât de mult iubesc ei banii sau pe Secretară, cum colectează Mașini de Lux sau dețin un mare Avion privat. Dar: Este treaba mea, acești Oameni al lui Dumnezeu să-i judec sau o Face Dumnezeu?  Dacă Dumnezeu îi sprijină, de ce să-i răstorn eu? Știu eu sigur că Zvonurile sunt adevărate? Eu știu numai, că Inamicul atacă pe acești Oameni al lui Dumnezeu și le face rău, pe de altă parte Dumnezeu iartă și îi poartă.
Eu nu vreau să cred în Zvonuri, ci vreau să-mi iubesc Fratele, cu Slăbiciunile lui, Greșelile lui, Eșecurile lui, și Păcatele sale să le acopăr cu Mantaua Dragostei al DOMNULUI Isus Hristos.
Chiar și în cazul infracțiunilor foarte mari (de exemplu, alienarea constantă), Biblia a propus soluții (Matei 18, 15-35). Trebuie să rămânem pe această Cale și să nu comitem o crimă de caracter. În caz contrar, Dumnezeu se va întoarce împotriva noastră odată.

Mulțumesc DOMNUL meu Isus, TU mă acoperi și cu Eșecurile mele sub Mantaua TA de Dragoste. La Tine eu sunt sigur și în Siguranță, ca și un Copil sub Mantaua Tatălui său. Mulțumesc, că TU mă ierți! – și eu iert pe Frații mei și ascund Slăbiciunile lor.

Werbeanzeigen